Poziv stomatolozima da učestvuju u izradi novog zakona o zdravstvenoj zaštiti

Srna
Poziv stomatolozima da učestvuju u izradi novog zakona o zdravstvenoj zaštiti

Banjaluka - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković pozvao je Udruženje stomatologa Republike Srpske i Komoru doktora stomatologije da učestvuju u izradi novog zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji bi u trećem kvartalu ove godine trebalo da se nađe u skupštinskoj poceduri.

Petković, koji je danas u Banjaluci otvorio skup stomatologa sa međunarodnim učešćem pod nazivom "Protetika od A do Ž", rekao je u obraćanju prisutnim da učestvuju u izradi zakona radi poboljšanja stanja u ovoj profesiji i unapređenju zdravlja u dijelu koji se odnosi na tu oblast.

 

On je istakao da u oblasti stomatologije postoji siva zona, gdje se stomatološkom praksom bave i oni koji za nju nisu registrovani i često se obavlja "po nekakvim kozmetičkim salonima".

 

"Stomatologija ima svoje nove izazove i forme i morate se boriti za svoja prava", rekao je Petković.

 

Predsjednik Udruženja stomatologa Srpske Siniša Kovačević, koji je danas izabran na ovu funckiju, istakao je da je ovo jedino strukovno udruženje koje se može iskoristiti za rješavanje potreba i zahtjeva struke i svojih članova, te da će i imati veći kredibilitet ako broji više članova.

 

Predsjednik Komore doktora stomatologije Saša Dabić rekao je da se odnosi sa republičkim Udruženjem kreću uzlaznom putanjom, naročito u definisanju onog čime se ko bavi.

 

Prije kongresa održana je i Izborna skupština Udruženja stomatologa na kojoj je Kovačević izabran za predsjednika, jer je dosadašnji predsjednik Saša Dabić izabran za predsjednika Komore doktora stomatologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana