Počela nastava u Čelincu, učenike dočekali topli radijatori

GS
Foto: Facebook

Osnovci i srednjoškolci u Čelincu vratli su u učionice, nakon što je prošle srijede prekinuta nastava zbog problema sa grijanjem.

Proradilo je centralno grijanje, što se tiče Osnovne škole “Miloš Dujić”, ali i u kompletnoj opštini, potvrdio je za “Nezavisne novine” Siniša Begović, direktor ove škole.

– Izvršen je remont gradske ‘Toplane’, učenici su od danas na nastavi po ustaljenom rasporedu i sa trajanjem časova od 45 minuta i nastavni proces se odvija uredno. Radijatori su topli, i sada su uslovi u školi onakvi kakvi su i bili kada je radilo centralno grijanje – kazao je Begović.

Dodaje da je nastava u ovoj školi bila obustavljena tri dana u dogovoru sa resornim ministarstvom.

– Naš kalendar je jako fleksibilan i imamo mogućnost da te dane namirimo u mjesecu junu, tako da će normativ časova biti ispunjen u skladu sa zakonom – kazao je Begović.

U Srednjoškolskom centru “Čelinac” potvrdili su za “Nezavisne” da se i u ovoj školi od jutros nastava odvija po ustaljenom rasporedu jer je sinoć počela isporuka toplotne energije, prenose Nezavisne.

– Učenici su se vratili u svoje učionice, imamo grijanje i nasatava se odvija redovno – kazali su iz oni.

Podsjećamo, nastava u ove dvije škole obustavljena je prošle srijede jer nije bilo grijanja zbog remonta čelinačke “Toplane”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana