Petar Kočić spona Banjaluke i Beograda

Srna
Petar Kočić spona Banjaluke i Beograda

Beograd - Veliki Petar Kočić, koji se rodio u okolini Banjaluke, a živio i stvarao u Beogradu, je vječna istorijska spona između dva grada i jednog naroda, rekao je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

On je poslije sastanka sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, povodom održavanja "Kočićevih dana" u Beogradu, rekao da je Kočić bio i narodni borac za pravdu i slobodu otadžbine čije su sve poruke i danas aktuelne.

- Ono što danas čujemo i vidimo, ono na šta je Petar ukazivao. I danas imamo stranih sudija i arbitara u RS i BiH, i srpski narod sa one strane Drine još nije došao do potpune slobode i prava da apsolutno odlučuje o pitanjima opstanka - rekao je Gavranović.

On je ukazao da Beograd i Banjaluka imaju dosta prostora i potrebu da sarađuju, jer su to dva prijateljska, bratska grada.

Mali je naveo da Banjaluku i Beograd povezuje niz kulturnih, privrednih i ostalih spona.

U okviru manifestacije "Kočićev zbor" Generalni konzulat Srbije u Banjaluci i kompanija "m:tel" pokloniće Banjalučanima koncert Biljane Krstić i beogradskog sastava "Bistrik".  Koncert "Banjaluci na dar" biće održan danas na Trgu Krajine sa početkom u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

U Srpskoj rođeno 25 beba
U Srpskoj rođeno 25 beba
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana