Osveštani temelji hrama Presvete Bogorodice u Podrašnici

G.S.
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije danas je u mrkonjićkom selu Podrašnica osveštao temelje novog hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

U besjedi mnogobrojnim vjernicima episkop Sergije je rekao da se uz Božiji blagoslov krenulo u izgradnju novog hrama na mjestu starog, ističući da će to biti mjesto gdje će se vjerni narod okupljati i iznova moliti.

„Draga braćo Bog se ne pojavljuje samo u srcima našim, nego i u hramu. Bog se nalazi na svakom mjestu u ovoj svetoj tvorevini koju nam je darovao je stvarao ovaj svijet“, rekao je episkop Sergije.

Protojerej Aleksandar Đurić izjavio je da je plan da izgradnja crkve bude završena do hramovne slave Pokrova Presvete Bogorodice.

On je dodao da će hram biti izgrađen uz pomoć crkvene i lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske, parohijana i ljudi dobre volje, koji žele da pomognu.

„Razlog kompletne rekonstrukcije objekta je dotrajalost, a stari hram je uklonjen odlukom crkvenog i građevinskog odbora i parohijana“, rekao je Đurić.

Osveštanju temelja prisustvoalo je sveštenstvo iz namjesništva ključkog i mrkonjičkog, predstavnici opštine i mnogobrojni vjernici ove i susjednih parohija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana