Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansira liječenje oboljelih od multiple skleroze

Srna
Foto: G.S.

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće troškove odlaska na banjsko-klimatsko liječenje oboljelih od multiple skleroze zahvaljujući sporazumu koji je danas potpisan.

Načelnik opštine Jovan Katić pojasnio je da je odlučeno da se oboljelima omogući da potpuno besplatno odu na liječenje koje im, često, znači funkcionalnost i olakšanje tegoba, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Tretman u banjama je obezbijeđen za oboljele od ove bolesti, ali, kaže Kateić, postoje putni troškovi zbog čega je odlučeno da se sredstva usmjere u tom pravcu.

Katić je rekao da je i ove godine ispunjena skromna želja članova Udruženja oboljelih od multiple skleroze Sarajevsko-romanijske regije da se fontana na jezeru osvijetli narandžastom bojom, koja simbolizuje njihovu svakodnevnu, mukotrpnu i ogromnu borbu.

Katić je juče potpisao ugovore i o dođeli banjsko-klimatskog liječenja za 91 penzionera kojima je definisano da opština sufinansira 50 odsto troškova tokom 10 dana u toku kalendarske godine.

“Srećan sam što imamo priliku i na ovaj način pokazati da mislimo na njih i zahvaliti se za rad i zalaganje u godinama u kojim su radili i gradili za buduće naraštaje”, rekao je Katić.

Katić je istakao da je ovo samo jedna u nizu mjera pomoći stanovništvu opštine, uz želju da se čuju potrebe svih i da se pomogne svakom stanovniku.

Predsjednik Udruženja penzionera Istočnog Novog Sarajeva Žarko Krsman zahvalio je Katiću i Opštinskoj upravi, te izrazio nadu da će ovakvi projekti postati tradicija u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana