Oprez: Kolovozi mokri i klizavi!

Srna
Oprez: Kolovozi mokri i klizavi!

BANjALUKA - U većem dijelu Republike Srpske i FBiH kolovozi su mokri i klizavi, osim u Hercegovini, gdje nije bilo padavina, a zbog učestalih odrona vozačima se savjetuje opreznija i sporija vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog neophodnih radova obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka - Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera, kao i na dionici magistralnog pravca Prijedor-Tukovi, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene”, kao i na auto-putu Gradiška - Banjaluka te zbog radova na mostu “Bogdanovac”.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice jedan zbog radova na rehabilitaciji kolovoza, kao i na dionice magistralnog pravca Han Pijesak dva – Sokolac i na trasi Brod na Drini (Foča) - Hum (Šćepan Polje).

Radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka (uključujući most) do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, takođe, je izmijenjen režim saobraćaja.

Jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje, od sadam do 17 časova saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, te na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, dok je zabranjen prelazak vozilima čija je masa viša od 30 tona.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija i na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta, a usporen je i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, te na regionalnom putu Razboj - Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Povremene petominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja bušačko-minerskih radova na snazi su na dionici magistralnog puta Ljubogošta - Sumbulovac - Podromanija, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići u mjestu Pale, kao i na dijelu magistralnog puta Podromanija - Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa.

Zbog miniranja terena na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” povremene obustave saobraćaja biće na snazi i na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, a minerski radovi izvode se i na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrica.

U FBiH obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i preusmjeren na obilaznicu.

Polučasovne obustave saobraćaja na snazi su na pravcu Brčko - Cerik (Malezijski put) radnim danom od osam do 16 časova zbog deminiranja terena, a deminerski radovi izvode se i na putu Lopare - Čelić kod skretanja za Brusnicu.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Cazin - Velika Kladuša, Lašva - Kaonik, Lukavac - Šićki Brod, Srbljani - Bosanska Krupa, Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica - Prozor, Tarčin - Konjic, Kladanj - Vlasenica /Gojsalići/, Jelah - Doboj /Karuše/ i Čevljanovići - Nišići.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hercegovačkoj ulici u Metkoviću zatvoren je granični prelaz Gabela Polje, pa se vozila preusmjeravu na prelaze Doljani i Nova Sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana