Odblokiran rad fakulteta u Istočnom Sarajevu

A. J. R.
Odblokiran rad fakulteta u Istočnom Sarajevu

Istočno Sarajevo - Studenti i nastavni proces ne smiju da trpe zbog nesuglasica pojedinih dekana Univerziteta u Istočnom Sarajevu i problem obustave rada Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Palama je riješen, rekao je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević.

On je juče istakao da je intervenisao odmah po saznanju da je dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja u utorak obustavio rad te ustanove.

- Tražio sam od rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu i dekana da rad fakulteta bude odblokiran i nastavljen nastavni proces. Ovakve pojave više nećemo dozvoljavati. Odlučni smo da to spriječimo - rekao je Rajčević i naglasio da, ako se budu dešavale ovakve situacije, to neće biti dobro po one koji ih uzrokuju.

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Borislav Cicović rekao je da je bio primoran da obustavi rad ove ustanove jer su dekani Ekonomskog i Pravnog fakulteta, čije prostorije koristi i fakultet na čijem je čelu, isključili struju i zaključali učionice. Dodao je da je struja, nakon intervencije ministra Rajčevića, uključena, naglasivši da se sve ovo dešava zbog toga što nije htio da potpiše sporazum o plaćanju troškova koji su mu ponudili pomenuti dekani.

Predsjednik Skupštine studentskog saveza Fakulteta za fizičko vaspitanje Nemanja Slijepčević kaže da su studenti ogorčeni zbog trenutne situacije jer je vrijeme ispitnih rokova.

- Bili smo onemogućeni da prijavljujemo i izlazimo na ispite. Studenti su spremni i za proteste ako situacija u potpunosti ne bude riješena - rekao je Slijepčević. U Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas bi trebalo da bude održan sastanak kojem će, osim rektora i prorektora, prisustvovati dekani Ekonomskog, Pravnog i Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, kao i načelnik Pala Boško Jugović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana