Očekuje se gužva na putevima i na većini graničnih prelaza

Srna
Očekuje se gužva na putevima i na većini graničnih prelaza

BIJELjINA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH uslovi za vožnju su povoljni, a tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na svim važnijim putevima, kao i na većini graničnih prelaza, pa se vozači mole za strpljenje i da poštuju saobraćajne propise, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Zbog minerskih radova danas će biti obustavljen saobraćaj od 13.00 do 16.00 časova na magistralnom putu na dionici Podromanija-Mokro-Sumbulovac-Rogoušići-Donja Ljubogošta na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” i na dionici Lapišnica-Ljubogošta granica /Republika Srpska (FBiH) na kamenolomu “Han Derventa” od 12.00 do 14.00 časova u trajanju 10 minuta u tri intervala.

Režim saobraćaj je, zbog radova, izmijenjen na magistralnim putevima Rudice-Novi Grad, Sarajevo-Foča, na dionici Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice, na Han Pijesku i na dionici prema Sokocu, kao i na regionalnom putu Rača-Vršani.

Radovi su u toku i na auto-putu Gradiška-Banjaluka, gdje je na odmaralištu Lužani zapad u toku izgradnja poslovnog objekta, zatim na putnim pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice, u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra na putu prema Kozarskoj Dubici.

Režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanaka-Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka izmijenjen je zbog sanacije. Radovi se izvode na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravaca u naselju Rudanka.

Radovi su u toku i na putevima Žegulja-Ljubinje (dionica Podvrsnik-Ljubinje), Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, zatim Foča-Goražde u mjestu Filipovići.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog sanacije klizišta, izmijenjen je režim saobraćaja do sutra.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnike i Termoelektrane “Ugljevik”.

U Federaciji BiH se, zbog radova, sporije vozi na magistralnim putevima Bihać - Kamenica, Stup-Blažuj, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, u Kladanj iz smjera Olova i Hadžiće.

Most na ulazu u Nemilu zatvoren je zbog sanacije, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnom prelazu Gradiška u oba smjera, kao i na izlazu iz BiH na prelazima Velika Kladuša, Izačić, Zupci i Deleuša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana