Naše malo nekome znači mnogo

Katarina Šaponja
Naše malo nekome znači mnogo

"Mnogo nam je lepo i drago što se svi zajedno ovde družimo, te ćemo ovu priliku iskoristiti za sklapanje novih prijateljstava", rekla je učenica Jovana Kovačević sa Kosova i Metohije koja je sa svojih 50 drugova došla u posjetu Banjaluci.

Njih je u petak ugostio predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković koji je izrazio veliko zadovoljstvo i radost na ovakvoj prilici. 

- Mnogi od njih po prvi put izlaze iz te, da kažem, ratne zone i ovdje će provesti četiri dana - rekao je Ninković. 

Zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji i koji su pomogli da djeca bolje vide i upoznaju naš grad. 

- Na taj način gradimo još jače veze naše Krajiške ljepotice, Republike Srpske i Kosova. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i pokazati da Banjaluka i Srpska vole Kosovo i naše ljude tamo - istakao je Ninković.

Predstavnik humanitarne organizacije "Srpska solidarnost", Duško Rožić, kazao je da su prvi put otputovali na matursku ekskurziju u Banjaluku.

- Djeca žive u izolovanom dijelu Kosova i Metohije, a ovdje mogu da osjete slobodu i radost - kazao je Rožić.

Maturanti nisu krili sreću povodom posjete, te su se zahvalili na gostoprimstvu i istakli da su srdačno dočekani i da im je drago što su u Banjaluci. 

- U ime naše opštine Gnjilane želimo da se zahvalimo svima koji su nam omogućili da se ovde nalazimo, a prvi utisci su, malo je reći fenomenalni - kazao je jedan od maturanata, Vuk Milenković.

Ističu da će ovu priliku iskoristiti za sklapanje novih prijateljstava.

-Mnogo nam je lepo i drago što se svi zajedno ovde družimo i nadamo se da ćemo imati priliku upoznati neke nove prijatelje – rekla je učenica Jovana Kovačević.

U organizaciji ove posjete učestvovali su predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković, direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić, direktorica Centra "Zaštiti me" Zorica Kuzmanović Vasilić, odbornici i mnogi drugi kojima su se gosti zahvalili na srdačnom gostoprimstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana