Napad na crkvu napad na identitet Srpske

C. M.
Napad na crkvu napad na identitet Srpske

Banjaluka - I katolička crkva je identitet Srpske, ovaj napad nije napad na crkvu, niti na fra Marka, već napad na RS, što nije dobra poruka.

Istakao je ovo juče generalni konzul Hrvatske u Banjaluci Zlatko Kramarić prilikom posjete katoličkoj crkvi Blažena djeva Marija u Mišinom Hanu kod Banjaluke.

Stanovnik ove mjesne zajednice Đuro Majstorović, koji se više puta liječio na Klinici za psihijatriju, proteklog je vikenda motornom pilom oštetio vrata na ovoj crkvi, nakon čega je uhapšen.

Kramarić je pohvalio brzu intervenciju policije, dodavši da je razgovarao i sa direktorom Policije RS Gojkom Vasićem.

- Nećemo dramatizovati, srećom niko nije povrijeđen, ali sumnjamo u neuračunljivost ove osobe, očigledno je da je do crkve došao sa namjerom da uništava - kazao je Kramarić.

Fra Marko Kovačić je istakao da im do sada niko nije pravio probleme, te dodao da je ova porodica, zajedno sa nekoliko komšija, tokom rata prisvojila crkveni bazen za vodu, zbog čega takođe sada imaju problem.

Crkvu je juče posjetio i potpredsjednik RS Josip Jerković i takođe pohvalio brzu reakciju policije, pozivajući nadležne institucije da do kraja riješe ovaj slučaj.

Sa Kramarićem je juče razgovarao i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš. Na sastanku je Čordaš istakao da je resorno ministarstvo pomoglo hrvatskim povratnicima u 22 opštine. Kramarić je izrazio spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje ove dvije institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana