Na Jahorini podijeljeno 100 pari skija

SRNA
Na Jahorini podijeljeno 100 pari skija

JAHORINA- U prisustvu ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpska Selme Čabrić danas je na Jahorini podijeljeno 100 pari skija u okviru akcije "Hiljadu skija za našu djecu", koju je pokrenuo direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić radi podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom, te promocija zdravih životnih navika.

Čabrićeva je poželjila srećan početak zimske turističke sezone, te istakla da je danas svjedočila lijepom i pohvale vrijednom projektu kao što je uručenje skija.

"Za tri sedmice je zimski raspust, što će biti idealna prilika da sva djeca dođu na Jahorinu, izađu na čist vazduh, nauče skijati oni koji nemaju iskustva i upoznaju se sa svim onim što planina nudi. Važno je i da se sklone od društvenih mreža", izjavila je Čabrićeva novinarima.

Ljevnaić je podsjetio da je tokom protekle godine uspješno podijeljeno 600 pari skija i zahvalio se sponzorima koji su ih donirali.

"Trudimo se da svako dete koje se prijavi dobije skije. Cilj akcije jeste da vratimo decu planini, prirodi, da je osete kao svoju i da steknu zdravu naviku. Ova akcija se nadovezuje i na akciju `Budi dete Jahorine` gde podelimo više od 4.OOO ski-pasova za decu iz opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, a kada dobiju ski-pas imaju i skije", rekao je Ljevnaić.

On je dodao da nije lako doći na skijanje, s obzirom na troškove koji su neophodni, pa pokušavaju na ovaj način pomoći roditeljima.

Prema njegovim riječima, u toku je i akcija "Hiljadu kaciga za našu djecu", poručivši da djeca moraju biti bezbjedna na stazi, te da se pridržavaju pravila ponašanja na skijanju jer su povrede opasne.

Dobitnici skija zahvalili su Ljevnaiću, ističući da ova akcija mnogo znači mališanima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana