Na Danima otvorenih vrata predstavljene sve članice Banjalučkog fakulteta

Jasmina Salopek
Na Danima otvorenih vrata predstavljene sve članice Banjalučkog fakulteta

BANjALUKA - Manifestacija ''Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjaluci'' okupila je oko 2.000 maturanata iz više gradova i opština Republike Srpske, koji su imali priliku da dobiju sve važne informacije o studijima koji se izvode na fakuletima u sastavu Univerziteta u Banjaluci.

Buduća studentica Ekonomskog fakulteta Valentina Todorović iz Mrkonjić Grada izrazila je želju da studira u Banjaluci, jer Univerzitet nudi mnogo mogućnosti. 

- Nadam se da ću upisati željeni fakultet, jer sam sada maturant ekonomske škole i nastavila bih u tom pravcu - kazala je Todorovićeva.
Predsjednik Studentskog parlamenta Nikola Šobot rekao je da je Dan otvorenih vrata manifestacija koja okuplja maturante iz cijele Republikr Srpske. 

-Matirunati će moći obići sve štandove fakulteta gdje će se upoznati sa svim potrebnim informacijama koje trebaju znati o budućem fakultetu - rekao je Šobot.

Prema njegovim riječima ovo je najvažnija odluka u njihovim životima, jer biraju svoju budućnost u zanimanje koje ce im kasnije otvoriti mnoga vrata.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin zahvalio je svim studentima, koji se svake godine trude da Dane otvorenih vrata organizuju što je bolje moguće.

- Maturanti imaju priliku da da u grupama obiđu fakultete za koje su zainteresovani i upoznaju studijske programe i način upisa - naveo je Gajanin. 

On je naglasio da su na Univerzitetu u Banjaluci, koji ima najdužu tradiciju u Republici Srpskoj i drugi je po starosti u BiH, zastupljeni gotovo svi studijski programi sa najkvalitetnijim kadrom sa uslovima za rad.

Na skupu je govorio i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir.

-Praksa otvorenih vrata iznjedrila je dobre rezultate. Vlada RS finansira smještaj i redovne studente na budžetu - rekao je Budimir i dodao da uslovi koje nudi Univirezitet su najbolji u regionu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana