Mokri kolovozi, moguća poledica u višim predjelima

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno mokrom kolovozu, a višim predjelima i preko prevoja moguća je poledica.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog jutarnje magle, posebno na dionicama u dolinama rijeka Save i Drine, kao i na putnim pravcima Sarajevo - Zenica - Doboj i Bihać - Bosanski Petrovac.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na učestale odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina i savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Radovi su u toku na putevima Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Sokolac - Podromanija, Banjaluka - Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, Čelinac - Kotor Varoš, Teslić - Podjezera, Prijedor - Stara Rijeka, Prijedor - Kozarac.

Režim saobraćaja izmijenjen je i u tunelima "Čeljigovići" na dionoci magistralnog puta Lapišnica - Ljubogošta i "Stambolčić" na putu Pale - Podgrab

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela "Putnikovo brdo dva".

Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac - Gornja Vijaka - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić, Foča - Goražde u Filipovićima, Jezero - Šipovo, Ukrina - Gornja Vijaka i Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši - Srbac.

Na putnom pravcu Stanić Rijeka - Derventa - granični prelaz Brod kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na području FBiH vidljivost je zbog magle smanjena posebno na dionicama Bihać - Bosanski Petrovac - Ključ, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje i Kiseljak - Kaonik.

Radovi su u toku na putnim pravcima Sarajevo - Vogošća, Doboj - Maglaj, Jajce - Crna Rijeka, Bihać - Bosanski Petrovac /dionici Ripač - Dubovsko/, na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug i na putu Jajce - Donji Vakuf u tunelu "Skela".

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana