Mladen Ivanić posjetio redakcije Glasa Srpske i Nezavisnih novina: Tenzije i teške riječi zamijeniti dijalogom

V. K.
Mladen Ivanić posjetio redakcije Glasa Srpske i Nezavisnih novina: Tenzije i teške riječi zamijeniti dijalogom

Banjaluka - Član Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić posjetio je juče redakcije "Glasa Srpske" i "Nezavisnih novina" gdje je sa rukovodstvom i novinarima razmijenio mišljenje o situaciji u BiH i uslovima u kojima rade mediji.

Najviše riječi bilo je o političkoj situaciji i tenzijama koje su u porastu posljednjih sedmica u vezi sa raspletom važnih pitanja među kojima su se posebno izdvojili način obrade rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova koji je sproveden u oktobru 2013. godine i retorika visokih zvaničnika među kojima su ponovo rasplamsane međunacionalne razmirice.

Ivanić i većinski vlasnik "Glasa Srpske" i direktor "Nezavisnih novina" Željko Kopanja su ocijenili da je potrebno smiriti tenzije u BiH i uložiti maksimalne napore da se stvari vrate u normalne tokove i energija usmjeri na reforme i evropski put BiH. Istakli su da važnu ulogu u tome imaju i političari i mediji.

Ivanić je naglasio da je spreman da učini što je u njegovoj moći da u BiH ponovo bude uspostavljeno povjerenje i dijalog između političkih predstavnika jer, kako je ocijenio, ponašanje pojedinaca ispoljeno posljednjih dana samo vraća u prošlost.

Ivanić je posjetio i redakciju portala "Nezavisnih novina" i razgovarao sa urednicima i novinarima. Posjetu je zaokružio obilaskom "NES radija" gdje je sa direktorom programa razgovarao o načinu na koji funkcioniše jedna od najpopularnijih i najslušanijih radio-stanica u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana