Mjestimično vlažni kolovozi

Srna
Mjestimično vlažni kolovozi

BANjALUKA - Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Na putevima na kojima se izvode radovi režim vožnje je izmijenjen i regulisan privremenom signalizacijom.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove savjetuju maksimalno opreznu vožnju i podsjećaju na obavezno posjedovanje zimske opreme.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano jednom trakom, zbog radova na sanaciji klizišta.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Na magistralnom putu Brčko - Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik - Glavičice, zbog radova saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide.

Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja - Ljubinje, dionica Podvrsnik - Ljubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Vrba u tunelu Čemerno.

Izmjene u saobraćaju su i na putnim pravcima Prijedor - Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje - Miljevina.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putu Stari Ugljevik - Glavičice.

U FBiH sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica - Mostar u Donjoj Jablanici i Semizovac - Olovo na dionici Čevljanovići - Nišići, kao i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija - Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana