Mirko Šarović, nosilac liste SDS-a za Parlament BiH u izbornoj jedinici tri: Srpska se brani radom, a ne galamom

Darko Momić
Mirko Šarović, nosilac liste SDS-a za Parlament BiH u izbornoj jedinici tri: Srpska se brani radom, a ne galamom

Mi biračima nudimo realan program bez avanturizma, rizika i koketiranja sa sumnjivim politikama. Nudimo promjenu sistema, pametan i siguran razvoj i budućnost za našu djecu, kazao je nosilac liste SDS-a za Parlament BiH u izbornoj jedinici tri Mirko Šarović.

- Očekujem pobjedu naših kandidata za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Vukote Govedarice i Mladena Ivanića. Što se tiče Srpske demokratske stranke, očekujem rezultat koji će joj garantovati kredibilno učešće u vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH i omogućiti rad u punom kapacitetu, bez sitnopolitičkih podmetanja - kaže Šarović u intervjuu za “Glas Srpske”.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za nekog drugog?

ŠAROVIĆ: Zato što sam kao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH pokazao da se Srpska brani radom, a ne galamom. Pokazao sam kako se vodi odgovorna i kredibilna politika i prave realni pomaci. Napravio sam stvari koje su prije četiri godine izgledale nemoguće, otvorio sam najvažnija svjetska tržišta i omogućio privrednicima da rade, jačaju i otvaraju nova radna mjesta. Stvorio sam nove strateške pozicije za razvoj u svim oblastima svog resora i u svijetu smo prvi put respektovani kao ozbiljan partner i pregovarač.

GLAS: Šta je u osnovi vašeg političkog i ekonomskog programa i šta je okosnica kampanje?

ŠAROVIĆ: Od prvog dana ćemo raditi na demontiranju partijske države i države jednog čovjeka i izgradnji Republike Srpske kao kuće svih nas, kao zemlje u kojoj vrijedi ostati i koja ima jasnu razvojnu perspektivu. Uvjeren sam da nam je sa takvom politikom ulazak u EU izvjestan u narednih osam godina. Ako ostanemo na starom, nažalost, imaćemo izgubljene najmanje četiri godine.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

ŠAROVIĆ: Sveobuhvatne reforme počeće izmjenom zakonodavstva i izborom nove vlade RS. Prve izmjene će biti u oblasti poreske politike koja mora biti stimulativnija za ulagače i privredne subjekte, a zatim i u oblasti upravljanja javnim resursima, posebno energetskim, kao i upravljanja šumama. Ovo je samo početak obimnih reformskih mjera koje će omogućiti značajne investicije u RS i korišćenje resursa prije svega za potrebe domaćih kompanija i investitora, što će dovesti do značajnog smanjenja nezaposlenosti već u prvoj godini našeg mandata.

GLAS: Kako ocjenjujete protivkandidate i njihove kampanje?

ŠAROVIĆ: Nastojim da budem drugačiji i da se ne bavim jeftinim politikantstvom i manipulacijama i ne želim da odgovaram na ono što je nedostojno kampanje i što omaložava i vrijeđa intelekt i dostojanstvo naših birača. Uvjeren sam da će birači kazniti one koji praznom pričom, floskulama i lažnim patriotizmom pokušavaju da dobiju njihovu podršku. Oni koji na taj način žele da pridobiju glasove, a svi znamo ko su, sutra će biti najveći bh. fanatikosi, samo ako procijene da će od toga imati koristi. Ko je mijenjao stranku i ideologiju spreman je da izda i svoj narod i Republiku Srpsku.

Moj rad je moja garancija

GLAS: Kako i čime garantujete građanima da ćete ispuniti obećano ako dobijete podršku?

ŠAROVIĆ: Moja garancija je moj dosadašnji rad. Sve što radim radim odgovorno i budite sigurni da ću realizovati ono što kažem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana