Minimalac u Srpskoj 650 KM

GS
Minimalac u Srpskoj 650 KM

BANjALUKA - Vlada Republike Srpske danas je donijela odluku o povećanju minimalne plate na 650 maraka umjesto dosadašnjih 590 KM. .

Odluka o izmjeni odluke o najnižoj plati za 2022. godinu primjenjivaće se za obračun plata od 1. maja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. 

-Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite izašlo je sa prijedlogom minimalne plate u Republici Srpskoj i mi smo utvrdili da od 1. juna minimalna plata iznosi 650 KM -  rekla je nakon sjednice Vlade Srpske ministar finansija Zora Vidović.

Na sjednici je bilo više tačaka dnevnog reda, uključujući i prijedlog rebalansa budžeta Srpske.

Vidovićeva je rekla da je budžet Srpske u dobroj kondiciji, te da je stabilan i likvidan.

- Vlada Republike Srpske usvojila je danas Prijedlog rebalansa budžeta Srpske po hitnom postupku u iznosu od 4,382 milijarde KM, što predstavlja povećanje od 358 miliona KM u odnosu na ovogodišnji budžet, koji iznosi 4,024 milijarde KM, rekla je ministar finansija Srpske Zora Vidović.

Vidovićeva je rekla da je povećanje budžeta planirano za povećanje plata, penzija, socijalnih i boračkih davanja za šta će biti izdvojeno ukupno 167 miliona KM.

-Pored toga, za povećanje investicija smo predvidjeli 90 miliona KM. Za subvencije u privredi i poljoprivredi rebalansom je planirano povećanje oko 40 miliona KM - istakla je Vidovićeva na konferenciji za novinare.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana