Međunarodni sajam turizma okupio 150 izlagača

M. Vasiljević
Foto: V. Tripić

Avantura i adrenalin, aktivni odmor i prirodne ljepote najvećeg grada Srpske, samo su dio turističke ponude predstavljene na Međunarodnom sajmu turizma koji je danas okupio više od 150 izlagača iz regiona, ali i Turske.

Vrata sportske dvorane „Centar“ biće otvorene i u danima vikenda, a oni koji nisu odličili gdje će na ljetovanje nakon Sajma imaju jasnu sliku da već sada čekiraju ljetovanje po sajamskim cijenama. Uz to, posjetioci mogu da probaju i razne delicije, a organizatori su pripremili i nagrade.

Menadžer Turističke organizacije Bar Ilija Stojović rekao je za “Glas Srpske“ da im je nakon Srbije tržište Srpske najvažnije.

 - Tu su i naše kolege iz Herceg Novog, Tivta, Budve, Ulcinja i Nikšića, a svaki grad promoviše svoju ponudu. Bar predstavlja svoje dvije obale, jezersku i morsku, manifestacije i aktivni turizam - rekao je Stojović  dodavši da rado dolaze u Banjaluku gdje su uvijek srdačno prihvaćeni.

Iz turističke agencije “Filip travel“ Milan Davidović istakao je za “Glas“ da su od ove sezone na banjalučkom tržištu i letovi za Tunis, Tursku, Španiju i Egipat.

 - Veliko je interesovanje posebno za nove direktne letove iz Banjaluke, a prednjače Španija i Egipat. Aktuelni su sajamski popusti i sajamska sedmica do polovine marta za ljetne aranžmane - kazao je Davidović.

Otvaranju Sajma prisustovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je poželio dobrodošlicu izlagačima, izrazivši zadovoljstvo što posjetioci imaju priliku da na jednom mjestu vide ovakvu ponudu.

- Hoteli, banje, hotelske grupacije, opštine, gradovi predstaviće ono svoje najljepše. Banjaluka je mjesto susreta, mjesto odakle naši ljudi vole da odu u druge krajeve i da se opet vrate, ali isto tako Banjaluka je sjajan domaćin - kazao je Stanivuković.

Dodao je da je ovo odlična prilika da se Banjaluka predstavi onima koji su došli ovdje da predstave svoje ponude.

- Banjaluka je oborila sve rekorde posjećenosti unazad tri godine. I ovu 2024. godinu dočekali smo na najspektakularniji način, stalno povećavamo svoju i turističku, gastronomsku i svaku drugu vrstu ponude. Dobićemo nove hotelske sadržaje, imaćemo dodatne smještajne kapacitete najljepših oaza uz Vrbas - rekao je Stanivuković.

Direktor Turističke organizacije (TO) grada, Dragana Vukliš istakla je da Banjaluka nudi mnogo toga, od manifestacionog do adrenalinskog turizma.

- Imamo bogatu gastronomsku ponudu i možemo mnogo toga da ponudimo – navela je Vukliš.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Denis Šulić izrazio je zadovoljstvo time što je Banjaluka domaćin najvećeg sajma, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u BiH.

- Sajam je poprimio regionalni karakter. Drago mi je da smo mapirali Banju Luku i Republiku Srpsku kao centar regije što se tiče turističke ponude - kazao je Šulić.

Sajam u dvorani “Centar” otvoren je do 3. marta i zainteresovani ga mogu posjetiti u periodu od 10.00 do 18.00 časova. Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Bratski grad

Direktor Turističke organizacije Sremske Mitrovice Dušan Drča rekao je za “Glas Srpske“ su Banjaluka i grad iz kojeg dolazi bratski.

- Ovdje nastupamo samostalno, gdje predstavljamo naš grad i šta imamo da prikažemo. Nismo mi samo poznati po Sirmijumu, volimo da kažemo da smo grad ispod grada. Kada dođete kod nas niko neće ostati gladan, a sremski kulen samo je jedan od aduta naše gastronomske ponude - rekao je Drča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana