Lončarević: Srpska pripremila reprezentativan nastup na Sajmu turizma u Beogradu

Srna
Lončarević: Srpska pripremila reprezentativan nastup na Sajmu turizma u Beogradu

BEOGRAD - Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević izjavio je da je Srpska pripremila reprezentativan nastup na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i da će se predstaviti kao destinacija za sve one koji žele da provedu aktivan odmor u sačuvanoj prirodi.

On je rekao da je nastup Republike Srpske izuzetno dobro pripremljen, da će turisti praktično imati priliku da prođu kroz improvizovanu ulicu Srpske u kojoj će se predstaviti 18 turističkih organizacija, među kojima iz Bijeljine, Trebinja, Banjaluke i po prvi put Brčkog.

Lončarević je naglasio da je nastup Republike Srpske na ovom sajmu višestruko značajan, posebno ako se zna da najviše turista u Srpsku dolazi upravo iz Srbije.

On je dodao da je Srpska kao destinacija posebno dobila na značaju poslije kovida, te da turizam Srpske iz godine u godinu bilježi trend rasta.

Šef Predsjedništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović izjavio je da je ovo jedan od najboljih nastupa Srpske, da su u ponudi najznačajnije destinacije i da je Srbija tržište koje je za Srpsku veoma značajno.

"Ovogodišnji nastup doprinijeće da imamo još više posjetilaca iz Srbije, ali i iz regiona", dodao je Cicović.

On je dodao da je posebno važno to što je ovaj sajam međunarodnog karaktera gdje prisustvuju brojni turistički radnici tako da će biti uspostavljeni novi kontakti što će doprinijeti afirmaciji turizma.

Kao posebno važno, Cicović je naveo uspostavljanje saradnje sa zemljama regiona, kako bi u perspektivi definisali jedan zajednički turistički proizvod.

U Beogradu je večeras svečano otvoren 45. Međunarodni sajam turizma na kojem će do 25. februara svoju turističku ponudu predstaviti oko 500 izlagača iz više od 27 zemalja, među kojima i iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana