Klupe napustila 60. generacija srednjoškolaca u Rogatici

Sreten Mitrović
Foto: Sreten Mitrović

ROGATICA - Podjelom svjedočanstava, diploma i nagrada najboljim učenicima i uz malu svečanost, srednjoškolsko obrazovanje danas je okončala jubilarna 60. generacija učenika Srednjoškolskog centra “27. januar” u Rogatici.

Školske klupe napustilo je 88 maturanata među kojima je 22 koji su završili gimnaziju opšteg smjera, 18 ekonomskih tehničara, 17 poslovno-informatičkih tehničara, 17 elektroinstalatera i 14 agro-turističkih tehničara. 

U konkurenciji četiri vukovca, učenik ove jubilarne generacije je Kristina Popović, ekonomski tehničar, koja je poznata i po tome što je istaknuti rogatički sportista - atletičar, odnedavno član Atletskog kluba “Borac” u Banjaluci.

Kao učenik generacije Kristina je stekla pravo na opštinsku stipendiju  za dalje školovanje nezavisno od toga koji će fakultet odabrati.

Osim Kristine, priznanje “Vuk Karadžić” ponijeli su još Emilija Kojić, Lidija Motika i Vanja Samardžić, a sa odličnim uspjehom, školovanje je završilo 27 učenika. 

Među njima je i Vladan Balčaković, koji četiri godine srednjoškolskog školovanja nije izostao sa nastave nijedan čas. 

Načelnik opštine Milorad Jagodić nagradio je učenika generacije sa 500 KM, ostale vukovce sa po 300 i sve ostale učenike koji su godinu okončali sa odličnim uspjehom sa po 200 maraka, dok je učenik bez i jednog izostanka sa nastave, kao nagradu,  dobio još 200 maraka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana