Klokić,Popović: Projekat „Podrinje“ velika razvojna šansa za Srpsku i Srbiju

Srna
Foto: RTRS

BANjALUKA - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za međunarodnu ekonomsku saradnju Nenad Popović sastali su se danas u Banjaluci i razgovarali o ekonomskim potencijalima Podrinja.

Naglasili su da je riječ o resursu koji može da ima izuzetan značaj i za Srpsku i za Srbiju.

Klokić je naglasio da je projekat „Podrinje“ velika razvojna šansa za opštine i gradove s obje strane Drine, jer obuhvata 31 lokalnu samoupravu.

- Razgovarali smo o tome kako Srpska i Srbija mogu zajedno da nastupe na međunarodnom planu u domenu privrede. Razgovarali smo i o mogućnosti uspostavljanja IT habova u Republici Srpskoj, kroz IT kompanije koje djeluju u Srbiji - naveo je Klokić.

Popović je istakao da postoje ogromni potencijali za saradnju između vlada Srpske i Srbije, ali i međunarodnu saradnju na trećim tržištima.

- Javne i privatne kompanije Srbije i Srpske mogu zajednički da nastupaju u regionu, ali i na sveobuhvatnom ruskom i tržištu bivšeg Sovetskog Saveza, gde su i Kazahstan, Uzbekistan, Belorusiju i Azerbejdžan. To su tržišta koja rastu - naglasio je Popović.

Naveo je da su jedan od glavnih resursa inženjeri, naglašavajući da je Banjaluka poznata po odličnim mašinskim i inženjerima elektrotehnike, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana