Kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Srna
Foto: Tanjug

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i hladno vrijeme, a u višim predjelima ujutro slab mrazNa zapadu će biti svježije uz povremenu kišu, a u ostalim predjelima uglavnom suvo i malo toplije uz sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije poslije podne oblačno i vjetrovito, padavine će postepeno jačati na zapadu i jugu, a uveče i tokom noći na nedjelju padavne će zahvatiti većinu predjela. Padaće kiša, a u brdsko-planinskim predjelima snijeg.

U prvom dijelu dana duvaće slab vjetar, a popodne i uveče umjeren ponegdje i jak, sjeverni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus jedan do tri, na jugu do sedam, u višim predjelima od minus četiri, a dnevna od 10 na zapadu do 18 na istoku, u višim predjelima na zapadu od pet Celzijusovih stepeni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Srpskoj i FBiH danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica minus pet, Čemerno četiri, Kalinovik i Han Pijesak pet, Sokolac sedam, Gacko, Kneževo i Mrakovica osam, Srebrenica i Sarajevo 10, Mrkonjić Grad 11, Ribnik, Rudo i Foča 12, Banjaluka, Bijeljina, Zvornik i Novi Grad 13, Bileća, Višegrad, Doboj, Prijedor i Srbac 14, Trebinje i Mostar 17 i Neum 18 Celzijusovih stepeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana