Još nije poznata cijena maline

Srna
Još nije poznata cijena maline

BRATUNAC - Proizvođači maline iz srednjeg Podrinja još ne zna koliko će im biti isplaćeno za isporučeni rod jer većina otkupljivača još nije saopštila cijenu, rekao je Srni predsjednik Upravnog odbora Udruženja malinara Milića, Srebrenice i Bratunca "Vilamet" Ivan Stojanović i dodao da je taj problem sa ovogodišnjim rodom prisutan u cijeloj BiH.

"Vlasnici hladnjača koje su preuzele malinu tvrde da navodno ne ide prodaja i da je to razlog što još nisu isplatili malinu. Neki kažu da su već prodali i isporučili malinu na evropsko tržište i oni su isplatili svoje kooperante, dok neki nisu isplatili ni 50 odsto vrijednosti preuzete maline", pojasnio je Stojanović.

On je rekao da je nedopustiv ovakav odnos i neizvjesnost u vezi sa cijenom i rokom isplate maline jer to unosi nesigurnost i nezadovoljstvo među proizvođače na ovom prostoru g|e za malinarstvo postoje odlični uslovi.

Prema Stojanovićevim riječima, neke hladnjače su objavile cijenu i ona se kreće od osam do 9,5 KM za kilogram, zavisno od klase maline i mjesta preuzimanja.

On je dodao da je najveći otkupljivač u ovoj regiji objavio cijenu od 8,5 KM za kilogram kojom uzgajivači nisu zadovoljni i to pitanje će biti tema sjednice Upravnog odbora "Vilameta" najavljenog za iduću sedmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana