Iguman Mihailo: Srbi će pomažući jedni drugima opstati na ovim prostorima

SRNA
Foto: Agencije

BEOGRAD - Iguman manastira Sveti Arhangeli u Prizrenu otac Mihailo poručio je povodom Spasovdana – gradske slave Prizrena da će Srbi samo pomažući jedni drugima uspjeti da opstanu na ovim prostorima.

"Mi se nećemo odreći naše države, niti će se država odreći nas. Svedoci smo svih ovih godina, jer jedni bez drugih ne bi mogli da opstanemo. Pomažući jedni drugima i Gospod će nama da pomogne i opstaćemo na ovim prostorima", rekao je iguman Mihailo na manifestaciji "Spasovdanski dani u Prizrenu".

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Milena Parlić istakla je da Srbi danas uz praznik Spasovdan proslavljaju i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Proslavljamo i naš opstanak, opstanak naroda koji je proterivan, koji je stradao i koji je silom proteran sa ovih prostora", navela je ona.

Predsjednik Udruženja, matice, dijaspore Srba u regionu i prijatelja Srba "Koreni" Milan Gutić koji je zvanično otvorio manifestaciju rekao je da je stigao sa Ozrena do Prizrena, što je sudbina i simbolika.

"Danas sam prepoznao da su naši koreni upravo ovde u Prizrenu i svi se vraćamo svojim korenima. Ako poštujemo korene, imaćemo i stablo i grane i listove. Kad nestane korena, nestaće sve što valja", rekao je Gutić, prenosi Tanjug.

U okviru manifestacije "Spasovdanski dani u Prizrenu" otvorena je i likovna kolonija "Jesen u Prizrenu", a u umjetničkom dijelu programa izvedena je duodrama "Tražim pomilovanje, care Dušane". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana