Humanost na djelu: Veterani 65. zaštitnog motorizovanog puka dali krv

Srna
Humanost na djelu: Veterani 65. zaštitnog motorizovanog puka dali krv

DOBOJ - U akciji dobrovoljnog davanja krvi u dobojskoj bolnici danas je učestvovalo 17 veterana iz Udruženja "65. zaštitni motorizovani puk", obilježavajući ovim humanim gestom pet godina od osnivanja ovog udruženja.

Predstavnik Udruženja za dobojsku regiju Dobrivoje Pančić rekao je da je akcija organizovana povodom pet godina od osnivanja ove asocijacije.

On je rekao da je davanje krvi organizovano u svim regionalnim centrima Republike Srpske i da očekuje dobar odziv članova i simpatizera Udruženja.

Miladin Zeljić iz Cerovice rekao je da je višegodišnji davalac krvi i da se redovno odaziva akcijama koje organizuje Udruženje, dok je Slavko Maksimović iz Doboja četvrti put pristupio ovom humanom činu kako bi nečiji život bio spasen.

Transfuziolog Jelena Mastilović ukazala je na manju zalihu negativnih krvnih grupa A, B, i AB.

Ona je pozdravila organizovane akcije budući da predstoji period praznika tokom kojeg se povećava potražnja krvi. Mastilovićeva je apelovala da se dobrovoljni davaoci uzdrže od masnog obroka najmanje jedan dan prije davanja krvi kako bi bile iskorištene sve krvne komponente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana