Gverić: Privredna saradnja Austrije i Srpske na zavidnom nivou

GS
Foto: RTRS

BANjALUKA - Privredna saradnja Austrije i Republike Srpske je na zavidnom nivou, rekao je Drago Gverić, direktor Inovacionog centra Banjaluka.

- Preduzeća iz sektora metaloprerada i drvoprerada imaju priliku da se prijave na projekat povezivanja preduzeća iz Republike Srpske sa privrednicima u Austriji, a cilj obuke je da se polaznicima prenesu znanja koja mogu doprinijeti efikasnijem nastupu prema preduzećima u Austriji - rekao je Gvero.

Istakao je da će naši privrednici imati priliku da se predstave u Austriji i da izgrade partnersku mrežu.

- Priliku za partnerstva imaju sve kompanije iz Srpske bilo da se radi o proizvodnji, izvozu ili uvozu roba - dodao je on.

Poziv je objavilo predstavništvo Republike Srpske u Austriji, u saradnji sa Privrednom komorom iz Beča, Inovacionim centrom iz Banjaluke i Republičkom razvojnom agencijom Srpske.

Poslovno povezivanje namjenjeno je rukovodstvu i predstavnicima preduzeća iz sektora metalo i drvo prerade, koja su zainteresovana za uspostavljanje poslovne saradnje sa preduzećima iz Austrije, a koja imaju interes sklapanja partnerskog odnosa i saradnje u oblastima izvoz, uvoz, zastupništvo, zajedničko ulaganje i drugo, prenosi RTRS..

Rok za prijave je 30. mart.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana