Grabovac : Neprihvatljivo da je Glavić još na slobodi

Srna
Grabovac : Neprihvatljivo da je Glavić još na slobodi

Banjaluka - Predsjednik Odbora porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac smatra da je neprihvatljivo to što se Ilija Glavić, koji je osumnjičen za brojne zločine nad Srbima u Posavini u minulom ratu, još nalazi na slobodi.

“Posebno je poražavajuća najnovija činjenica da je Glavić osumnjičen za ubistvo Radoja Petkovića u Hrvatskoj”, rekao je Grabovac Srni. Grabovac kaže da postoje brojni dokazi o zločinima Glavića nad Srbima u Brodu, te da je o tome ranije podnesena krivična prijava Tužilaštvu BiH i Okružnom tužilaštvu u Doboju, ali da ovaj slučaj još nije procesuiran.

Radoje Petković /63/, istaknuti član srpske zajednice u Hrvatskoj i dugogodišnji član Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/, preminuo je nakon višednevne kome u koju je pao nakon što ga je brutalno premlatio Ilija Glavić, osumnjičen za zločine nad Srbima u BiH.

Na Fejsbuk stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije objavljeno je da je Petković napadnut prije nekoliko sedmica na Viškovu nakon sukoba sa Glavićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana