Gorana Tadića. potpredsjednik Moto-kluba Noćni vukovi: Putinov stisak ruke ostvarenje sna

Milijana Latinović
Gorana Tadića. potpredsjednik Moto-kluba Noćni vukovi: Putinov stisak ruke ostvarenje sna

Banjaluka - Stisak ruke i nekoliko riječi zahvalnosti i podrške, razmijenjenih sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, za zaljubljenika u dvotočkaše iz RS Gorana Tadića (43) predstavljaju ostvarenje snova.

Tadić je, kao potpredsjednik Moto-kluba "Noćni vukovi" RS 18. i 19. avgusta učestvovao na tradicionalnoj manifestaciji Bajk šou, koja je održana na planini Gasfort, udaljenoj oko 25 kilometara od Sevastopolja.

Riječ je o skupu bajkera koji svake godine polovinom avgusta organizuje poznati ruski Moto-klub "Noćni vukovi", a koji je ovaj put okupio više od 200.000 posjetilaca. Ovogodišnja manifestacija je dobila naziv "Ruski reaktor" po vozilu koje liči na reaktor iz Staljinove epohe i koje su organizatori nazvali "gvozdena zvijer".

- Utisci se još nisu slegli, manifestacija je bila veličanstvena, posebno susret sa Putinom. Razgovarali smo na njemačkom jeziku, jer nije bilo prevodioca. Zahvalio sam mu za sve što je učinio za Republiku Srpsku i što je Rusija, stavivši veto na rezoluciju o Srebrenici, vratila čast i dostojanstvo srpskom narodu. On mi je namignuo i stegnuo ruku još jače, u znak podrške - ispričao je Tadić i dodao da će do idućeg susreta sa Putinom obavezno naučiti ruski jezik.

Ističe da je iskoristio ovaj susret i da ruskom predsjedniku prenese pozdrave od predsjednika RS Milorada Dodika, a velika čast mu je, kako kaže, bila i susret sa ruskim premijerom Dimitrijem Medvedevim.

Ovaj zaljubljenik u dvotočkaše, rodom iz Brčkog, bio je dio odbora za doček gostiju na Bajk šouu, a osim njega, najpoznatijem okupljanju bajkera prisustvovao je i predsjednik "Noćnih vukova" Srbije Saša Savić.

- Sastali smo se u Mauzoleju 35. pomorske brigade u Sevastopolju, gdje smo položili vijence na spomenik stradalim pripadnicima ove brigade, a zatim su planinom zagrmjeli motori - rekao je Tadić i dodao da je teško opisati spektakl kojem je prisustvovao.

Do ruske prestonice putovao je avionom, a potom iz Moskve do Sevastopolja, gdje su ga sačekali prijatelji koji su mu obezbijedili motor za učešće na manifestaciji.

Šou posvećen Srbiji

Vođa ruskih "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldastanov Hirurg poznat je po privrženosti Srbiji i srpskom narodu. Bajk šou u Sevastopolju i Novorosijsku 2011. godine posvetio je Srbiji, uz obrazloženje da je u divljenju i poštovanju prema srpskom narodu našao inspiraciju.

Najmasovniji bajkerski klub na čijem je čelu ima više od 5.000 članova u Ruskoj Federaciji, bivšim sovjetskim republikama, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji i RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana