Ekipa filma “Za danas toliko” očarana Novim Gradom i Unom

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Članovi ekipe filma “Za danas toliko”, koji će večeras biti premijerno prikazan na FEST-u u Beogradu, istakli su da su očarani ljepotom rijeke Une i Novim Gradom u Republici Srpskoj, gđe su snimali.

Scenarista i reditelj Marko Đorđević i glumac Nikola Rakočević rekli su da im je žao što se u Novom Gradu nisu zadržali duže, jer su očarani njegovom ljepotom.

Đorđević je u izjavi Srni istakao da je za realizaciju filma bila značajna i saradnja sa Audio-vizuelnim centrom Republike Srpske, koji je podržao ovo ostvarenje, kao i sa koproducentima iz Srpske.

“Došli smo da snimamo u Republici Srpskoj jer je majka moje devojke iz Novog Grada. Onda sam se u jednoj poseti zaljubio u Novi Grad i odlučio da u scenario ubacim deo radnje koja se dešava u ovom gradu”, rekao je Đorđević.

Potom je, kako kaže, organizovao posjetu čitave filmske porodice Šarenac, glavnih junaka komedije, u Novi Grad, tako da je bilo logično da nađu i koproducenta iz Republike Srpske, a to je bio Đorđe Vraneš.

“On nam je stvarno bio od velike pomoći, baš kao i Audio-vizuelni centar Republike Srpske, čija nam je podrška bila dragocena i puno nam je značila, jer je ovo u suštini mali film. Baš nam je bilo lepo na snimanju u Novom Gradu gde su nastale scene na koje sam ponosan”, rekao je Đorđević.

On je dodao da ekipa filma priprema projekciju na otvorenom u Novom Gradu.

Glumac Nikola Rakočević, koji u filmu tumači lik Vase, kaže da je jedini problem bio što je Una bila hladna, ali to nisu znali, a morali su da se kupaju.

“Una je moćna reka, a Novi Grad je divan i krivo mi je što nismo imali više vremena da budemo malo duže”, rekao je Rakočević za Srnu.

U Novom Gradu se dešava dio radnje komedije, koju su reditelj i glumci na današnjoj konferenciji za novinare u MTS dvorani, baš kao i filmski kritičari, nazvali bajkom o srećnim ljudima, jer film govori o porodici koja je odlučila da živi srećno i uživa u sitnim životnim radostima.

O filmu “Za danas toliko” na konferenciji za novinare govorili su i producent Miloš Pušić i glumci Goran Bogdan, Nikola Rakočević, Ivana Vuković, Filip Đukić i šestogodišnja đevojčica Miona Pejković.

Film će u okviru FEST-a biti emitovan večeras u 19.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana