Đokić, Lakić: Pružićemo maksimalni doprinos finalizaciji zakona o električnoj energiji

G.S.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Vedran Lakić najavili su danas u Banjaluci da će dati maksimalan doprinos konačnoj finalizaciji zakona o električnoj energiji na nivou BiH, sa prioritetnim ciljem rješavanja pitanja uspostavljanja berze električne energije u BiH.

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi realizacije obaveza iz Ugovora o Energetskoj zajednici koje je preuzela BiH, te daljeg usklađivanja domaćeg zakonodavstva u oblasti energetike sa evropskim.

S tim u vezi ministri su izrazili jedinstven stav da podržavaju rad radne grupe koja je uspostavljena na nivou BiH i da će dati maksimalan doprinos konačnoj finalizaciji zakona o električnoj energiji BiH, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske.

Đokić i Lakić su razgovarali o situaciji u oblasti energetike i mogućnostima njenog daljeg razvoja, te zaključili da treba nastaviti koordinaciju između entiteta i o ostalim važnim energetskim pitanjima u okviru njihovih ustavom definisanih nadležnosti.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana