Derventa: Ugovori u vrijednosti 740.000 KM za 23 sportska kolektiva i osam udruženja građana

Srna
Foto: Srna

DERVENTA - Gradonačelnik Dervente Milorad Simić potpisao je danas ugovore u vrijednosti 740.000 KM sa predstavnicima 23 sportska kolektiva i osam udruženja građana koje će grad finansirati u ovoj godini iz budžeta na osnovu javnog poziva.

Za finansiranje 23 sportska kolektiva namijenjeno je 500.000 KM, a 240.000 KM za osam udruženja građana.

Simić je istakao da svi koji su potpisali ugovore predstavljaju grad, okupljaju mlade ljude, ali i ranjive kategorije kao što je Udruženje penzionera i Udruženje “Sunce”.

“Svi predstavnici sportskih kolektiva su jako ozbiljni i odgovorni. Velika je satisfakcija ovim ljudima da iz godine u godinu brinemo o njima i veliko mi je zadovoljstvo što smo danas potpisali ove ugovore i dali im vjetar u leđa”, rekao je Simić.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Radislav Kujundžić zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku za finansijsku, moralnu i ljudsku podršku. On je rekao da je odobreno 40.000 KM, i to za rad organizacije, i 12.000 KM za dobrovoljno davanje krvi za tri akcije.

“Crveni krst je prepoznatljiv u svom radu prije svega zahvaljujući volonterima i dobrovoljnim davaocima krvi. Jedna smo od rijetkih lokalnih zajednica gđe uz redovna grant sredstva imamo i posebna sredstva za akcije davanja krvi, na čemu smo veoma zahvalni”, istakao je Kujundžić.

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba “Derventa” Slaven Šmulja rekao je da je odobreno 60.000 KM, što je na nivou prošlogodišnjeg iznosa.

“To je novac za funkcionisanje svih kategorija u klubu, osnovna sredstva uz pomoć kojih funcionišemo”, naveo je Šmulja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana