Bolji uslovi za povratnike

Srna
Bolji uslovi za povratnike

Sarajevo - Ministarka za ljudska prava i izbjeglice BiH u tehničkom mandatu Semiha Borovac i predsjedavajući Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH Mato Jozić potpisali su juče sa predstavnicima 43 grada i opštine sporazum o saradnji na sprovođenju infrastrukturnih i projekata elektrifikacije u povratničkim naseljima u vrijednosti od oko 2,4 miliona KM.

Sporazumi su potpisani za 50 projekata iz oblasti infrastrukture vrijednih oko 1,8 miliona KM, a odnose se na izgradnju puteva i vodovodne mreže, jednog kulturnog objekta i 15 vjerskih objekata na području BiH.

Kada je riječ o elektrifikaciji, potpisani su sporazumi za deset projekata kojima će u osam opština i gradova u BiH 58 povratničkih domova dobiti struju, za šta je izdvojeno oko 600.000 KM.

Borovčeva je naglasila da je bila mnogo veća potreba načelnika opština u BiH za infrastrukturom, tako da je, zbog ograničenih sredstava, udovoljeno samo malom broju koji će sredstva utrošiti za poboljšanje životnih uslova u povratničkim naseljima.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da će sredstva koja će ova opština dobiti potpisivanjem sporazuma biti utrošena za rješavanje problema izbjeglih i raseljenih lica u naselju Mladičko Polje, koji se odnose na saobraćajnu infrastrukturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana