Bivšem borcu VRS treba pomoć, ostao bez kuće

GS
Bivšem borcu VRS treba pomoć, ostao bez kuće

Prije skoro mjesec dana, demobilisanom borcu VRS Benku Tanaskoviću iz sela Staronića kod Čajniča do temelja je izgorela porodična kuća sa svim što u njoj imao.

Tako je ovaj šezdesetočetverogodišnjak, samac, za samo dva sata ostao bez igde ičega, sa ličnim mesečnim primanjima od 120 KM boračkog dodatka. 

"Upomoć su mi pritekli komšije, lokalne gazde, Kolo srpskih sestara i opština Čajniče kao i šumsko gazdinstvo koji su donirali kontejner i dogradili još jednu prostoriju na drugoj lokaciji na mojoj zemlji. Bukvalno, sam ostao bez dokumenata, novca, posuđa, kućanskog namještaja, posteljine, tako da u poznim godinama moram da kućim sve ispočetka ", jada se Tanasković. 

Ovaj gorštak živi sam na nadmorskoj visini od 1200 metara i pribojava se kako će preživjeti ovu zimu u improvizovanom smještaju. 

Više je nego jasno da Tanaskoviću treba pomoći kako bi pored zgarišta stare, napravio novu kuću i tako nastavio normalan život. 

Na potezu su, pored lokalne zajednice i boračka organizacija, humanitarci ali i republičke institucije da daju svoj doprinos da se istaknutom borcu prve kategorije pomogne da sagradi novi dom.

Br. te.l za pomoć 065095563 i 065454873

Račun 562 006 81522550 09 NLB banka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana