Adžić: Posljednja tri dana pogoršana epidemiološka situacija u Gradišci

Srna
Adžić: Posljednja tri dana pogoršana epidemiološka situacija u Gradišci

GRADIŠKA - Epidemiološka situacija u Gradišci se pogoršala jer je u posljednja tri dana povećan broj osoba kod kojih je potrvđen virus korona, rekao je gradonačelnik Zoran Adžić.

Adžić smatra da je u pitanju nedisciplina pojedinaca, te naveo podatak koji su dobili iz Doma zdravlja i higijensko-epidemiološke službe da je povećan broj zaraženih lica posljedica druženja u prirodi.

“Gradiška, iako frekventan grad na ulazu u Republiku Srpsku i BiH, uspijevala je da sačuva povoljnu epidemiološku situaciju. Od početaka pandemije u Gradišci je registrovan 121 slučaj zaraze virusom korona, od kojih su trenutno aktivna 23 slučaja”, rekao je Adžić novinarima.

Prema njegovim riječima, većina zaraženih nalazi se u samoizaolaciji, četiri pacijenta su u kovid odjeljenju gradiške Bolnice, a jedan pacijent je na Infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

On je apelovao da građani poštuju sve mjere zaštite od širenja virusa, da drže fizičku distancu, nose maske, izbjegavaju bliske kontakte i okupljanja i održavaju higijenu, te obrazložio da se samo tako može sačuvati stabilna epidemiološka situacija.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u posljednja 24 časa u Gradišci je potvrđen virus kod šest osoba, juče ih je bilo tri, a deset u četvrtak.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana