U Prnjavoru uručene diplome za 146 maturanata

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR- U Prnjavoru je danas upriličena svečana podjela diploma za 146 maturanata Centra srednjih škola "Ivo Andrić", 62 učenika trećeg i 84 učenika četvrtog stepena.

Direktor Suzana Švraka rekla je Srni da ovu školu krasi širok spektar zanimanja, među kojima je i prva generacija kozmetičara.

"Specifična generacija koja je obrazovanje počela u vrijeme pojave virusa korona, ali izuzetno uspješna jer je 21 učenik oslobođen polaganja mature, među kojima je šest dobitnika `Vukove diplome`", naglasila je Švraka.

Učenik generacije je Stefan Drljić, učenik četvrtog razreda elektro-energetike, dobitnik "Vukove diplome" i đak koji za četiri godine školovanja nije imao niti jedan izostanak sa nastave.

Stefan je rekao Srni da je bilo dosta zahtjevno postići ovaj uspjeh, ali da je sve moguće kada se ima jasno postavljen cilj.

"Na kraju sav trud se isplati, ali mi nakon ove četiri godine najviše znače brojna poznanstva i prijateljstva koja sam stekao", istakao je on i dodao da će školovanje nastaviti na Prirodno-matematičkom fakultetu.

"Vukovu diplomu" dobili su i David Leburić, Ivana Marinković, Milica Suvajac, Sara Vrhovac i Aleksandra Budak.

Svečanoj podjeli diploma u Centru za kulturu i turizam prisustvovao je i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš, koji je čestitao maturantima za sve uspjehe tokom školovanja, ali i nastavnicima, profesorima i rukovodstvu škole za uspješno obavljen odgovoran i ozbiljan zadatak izvođenja još jedne generacije učenika iz školskih klupa.

U prvom upisnom roku 17. i 18. juna u Centru srednjih škola "Ivo Andrić" Prnjavor za četvrti stepen zanimanja upisano je 37 učenika sa više od 60 bodova, a najviše interesovanje vlada za struku carinski tehničar.

Od novih zanimanja učenicima su na raspolaganju zanimanja konobar, kuvar, tehničar telekomunikacije i trgovac.

Drugi upisni rok za treći i četvrti stepen zanimanja predviđen je od 24. do 26. juna. Planiran je upis devet odjeljenja sa ukupno 216 đaka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana