Strastveni ribolovac Nebojša Šarić iz Srpca somove lovi kao od šale

D. J.
Strastveni ribolovac Nebojša Šarić iz Srpca somove lovi kao od šale

SRBAC - Nakon što je u aprilu prošle godine upecao soma kapitalca od 20 kilograma, Nebojša Šarić (40) iz Kaoca kod Srpca ponovo je ostvario ulov vrijedan pažnje.

Pecajući ovih dana na Savi kod Kobaša, osjetio je da se na udicu zakačio još jedan krupan primjerak i nakon gotovo polučasovne borbe iz vode je izvukao soma teškog 15 kilograma. Kao i prošle godine, do trofeja je stigao sa dugogodišnjim prijateljem Daliborom Šaulom sa kojim najčešće prekraćuje vrijeme ploveći Vrbasom i Savom.

Nebojša kaže da su koristili laganiji pribor namijenjen za lov smuđa, tako da ih je som pošteno namučio i dodaje da su imali sreću da pecaju iz čamca jer su time ostvarili prednost.

- Zakačeni som je silovito krenuo niz vodu i kada se udaljio pedesetak metara, digli smo sidro i pošli za njim. Ubrzo smo ga sustigli nakon čega ga je Dalibor uhvatio lip-gripom i izvukao u čamac - rekao je Nebojša, koji kaže da je prošlogodišnjeg kapitalca lako prodao, ali ovaj ulov će završiti na njegovoj trpezi.

Nebojša se ribolovom bavi više od tri decenije i za to vrijeme je ulovio na desetine krupnih primjeraka, a one sitnije ne može ni izbrojiti. Upecao je smuđa od šest kilograma a za ulovljenog bucova teškog 4,5 kilograma osvojio je nagradu pretprošle godine na takmičenju u Sremskoj Mitrovici. Priznaje da mu u posljednje vrijeme somovi naročito idu od ruke, ulovio ih je mnogo, od kojih su neki težili od deset do 16 kilograma, a prošlogodišnji je bio ubjedljivo najveći.

- Osjećam da ću ove godine nadmašiti rekord i da ću iz Save izvući soma težeg od 20 kilograma jer ih sigurno ima na ovom području - kaže Nebojša koji je i član Sportsko-ribolovnog udruženja “Bistro” iz Srpca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana