Postao prijatelj sa medvjedom: Ručaj medo, neće tebe tvoj Pavo dirati (VIDEO)

G.S.
Foto: Skrinšot/Kliks

Stanovnik jednog sela kod Vareša sprijateljio se sa divljom životinjom koju redovno hrani.

„Ma jedi ba, ne boj se. Ma ne boj se, medo moj, neće tebe tvoj Pavo dirati, samo ručaj, 'ajde ruča moj medo, 'ajde...“, ovim riječima počinje video objavljen na Fejsbuk stranici portala Crna hronika. Ne zna se kada je sniman, ali po okolini koju vidimo, reklo bi se da je negdje rano proljetos, prenosi Agroklub.

U opisu ovog snimka tek piše da se medvjed udomaćio u selu Mir i Stupni Do nadomak Vareša.

Ne znamo ni koji se to Pavo ovako sprijateljio s divljom životinjom koja je očito navikla doći iz šume na obrok koji mu on donosi. Možda čak nije ni jako gladan jer ga ovaj čovjek nutka koreći ga, skoro pa kao malo dijete.

Ipak, postoji doza opreza i kod mede i kod Pave. Medo se svako malo diže na dvije noge, osvrće oko sebe, pa odskakuće, a Pavo, on mu kaže: „Ma ne boj se bolan, nemoj ti mene dirat', neću ni ja tebe, ne boj se, 'ajde ručaj, 'ajde.“

Saznali smo i od čega se sastoji medin ručak, a zaključak ovog dobrog čovjeka je vjerovatno sve nasmijao: „Na kraju smo s kukuruzom, al', pojačaćemo se, ako Bog da. Sutra nam je penzija, ako Bog da, ne boj se, 'odi 'vamo, dođi...“, poziva ga na što medo otrči u šumu.

Kako je izgledao ovaj susret, pogledajte u videu:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana