Obogaćena turistička ponuda u Rogatici: Nova staza za šetnju kroz jedinstvenu prirodu

S. M.
Foto: S. M.

ROGATICA - Pred punu turističku sezonu Rogatica je dobila novu pješačku stazu u dužini od skoro osam kilometara koja se proteže kroz predivne pejzaže Starogorskih stijena i kanjona Drine.

Nazvana "Poučna tematska staza Stara Gora - Vidikovac Grabovače" koja teritorijalno pripada selu Stara Gora u mjesnoj zajednici Borike, završena je zahvaljujući projektu "Tematske staze Republike Srpske".

Direktor Turističke organizacije u Rogatici Predrag Ujić rekao je da aktivnosti u vezi sa uspostavljanjem ove staze traju od 2000. godine, a finiš, zahvaljujući podršci Turističke organizacije Srpske i Šumskog gazdinstva "Sjemeć" učinjen je posljednjih mjeseci, kada je kroz radne akcije uređena staza čišćenjem, košenjem trave i uklanjanjem krupnijeg kamenja. 

- Duž staze, koja ide kroz šumu, urađena je sanitarna sječa drveća, raskresivanje grana i uklanjanje potencijalno opasnih stabala. Osim toga, nabavljene su i postavljene dvije edukativno-informativne table o prirodnim i kulturno-istorijskim znamenitostima boričkog platoa. Postavljeno je i osam putokaza - rekao je Ujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana