Human gest polaznika srbačkog vrtića “Naša radost”: Mališani uručili pomoć vršnjacima

D. J.
Human gest polaznika srbačkog vrtića “Naša radost”: Mališani uručili pomoć vršnjacima

SRBAC - Mališani srbačkog vrtića “Naša radost” uručili su ovih dana garderobu, igračke i druge kućne potrepštine za vršnjake iz višečlanih porodica i drugu djecu koja ne idu u vrtić.

Osim paketa pomoći, uručen je i frižider za samohranu majku dvoje djece predškolskog uzrasta koji je obezbijeđen uz finansijsku pomoć opštine Srbac.

- Sredstva za pakete su prikupljena tokom obilježavanja Dječije nedjelje i zahvaljujem roditeljima mališana koji su se uključili u ovu akciju, a posebno lokalnoj upravi koja nas podržava u svemu. Pakete smo uručili na osnovu spiska koji smo dobili od Centra za socijalni rad - rekla je direktorica vrtića Bogdana Miholjčić.

Dodaje da su njihovi vaspitanici obišli i Radnu jedinicu Pošta Srpske u Srpcu i učili kako se pišu pisma, a zatim su poštari donijeli pisma i slatkiše djeci iz mlađih grupa vrtića koja nisu posjetila poštu.

U okviru obilježavanja Nedjelje knjige, mališani su posjetili i Narodnu biblioteku u Srpcu kako bi se upoznali sa čitalačkim navikama.

- U vrtiću je organizovana akcija “Jedno dijete-jedna slikovnica” pri čemu je napravljena manja biblioteka u vrtiću. Djeca su izrađivala i vlastite slikovnice koje su poklonili biblioteci - rekla je Miholjčićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana