Gimnazija u Mrkonjić Gradu obilježila Dan škole i učeničkih postignuća

GS
Gimnazija u Mrkonjić Gradu obilježila Dan škole i učeničkih postignuća

MRKONjIĆ GRAD - Gimnazija u Mrkonjić Gradu danas je programom i uručenjem diploma i nagrada obilježila Dan škole i učeničkih postignuća, a za đaka generacije proglašena je Dajana Tica.

Za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje tokom sve četiri godine školovanja nagrađeni su Tica, Ivan Kesić, Andrijana Kačar, Mladen Arežina i Vladan Todorović.

Direktor škole Draga Lekić rekla je da je i ove godine, kao i ranijih, organizovana priredba povodom Dana škole na kojoj su učenicima uručene diplome i nagrade za postignute rezultate.

"Ovo je dan kada proslavljamo znanje i postignute rezultate naših učenika, a ujedno ispraćamo još jednu generaciju naših maturanata. Bila je ovo sjajna generacija đaka, koji su svoje tragove ostavljali na svim poljima, a sada su na pragu novih izazova, kada je potrebno da oblikuju svoj put, na kojem im želimo mnogo uspjeha", poručila je Lekićeva.

A group of people sitting in chairs outside a buildingDescription automatically generated

Učenik generacije Dajana Tica rekla je da je za nju ovo čast i zadovoljstvo, da će joj biti velika motivacija za buduće školovanje i da planira da upiše Stomatološki fakultet u Banjaluci.

Mladen Arežina, koji je bio odličan učenik tokom četvorogodišnjeg školovanja u Gimnaziji, rekao je da školovanje planira nastaviti na Mašinskom fakultetu Banjaluci i da će stečeno znanje u srednjoj školi upotrijebiti za postizanje dobrih rezultata na fakultetu.

Prigodan program koji se sastoji od muzičkog dijela, recitacija i uručenja diploma i nagrada učenici Gimnazije pripremili su zajedno sa profesorom Jelenom Sekulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana