Gacko polaže ispit iz humanosti: Koncert za liječenje bolesnog dječaka Pavla

Agencije
Gacko polaže ispit iz humanosti: Koncert za liječenje bolesnog dječaka Pavla

U Gacku će večeras biti održan humanitarni koncert kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hercegovine za liječenje dječaka Pavla Milovića iz tog grada.

Koncert organizuje Kulturno-umjetničko društvao /KUD/ “Zelengora” iz Gacka, a u tome će im pomažu društva iz čitave Hercegovine, koja su se odazvala i podržala tu humanitarnu akciju.

Na koncertu će, osim “Zelengore”, učestvovati i kulturno-umještnička društva “Jovan Dučić” i “Alat-Svislajn” iz Trebinje, “Vladimir Gaćinović” i “Zora” iz Bileće, “Prosvjeta” iz Berkovića i “Ljubinje”.

Koncert će biti održan u 19 časova u Sportskoj dvorani u Gacku, a cijena ulaznice je pet KM.

Za liječenje bolesnog dječaka iz Gacka tokom proteklog vikenda je organizovana i humanitarna vožnja biciklima pod sloganom “Kilometri za Pavla” od gatačkog Sabornog hrama do manastira Tvrdoš u Trebinju, u organizaciji grupe gatačkih rekreativaca i u saradnji sa Crvenim krstom Gacko.

Akciju su podržali i biciklistički klubovi “Hercegovac” iz Bileće i “Leotar” i “Vučiji zub” iz Trebinja. Sedmogodišnji Pavle Milović iz Gacka borbu sa bolešću vodi od prvog dana života.

Pavle kasni u psihomotoričkom razvoju i u aktivnostima svakodnevnog života i potpuno je zavisan od pomoći druge osobe, a ustanovljene dijagnoze su mu cerebralna paraliza, intracerebralno krvarenje, hidrocefalus i epilepsija.

Jednu od brojnih operacija imao je u septembru, a predstoji još jedna operacija.

Sredstva su potrebna za fizikalne terapije, ortopedska pomagala, rehabiliaciju, terapije u inostranstvu, lijekove, suplemente, operacije i logopedske tretmane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana