Čelinac: Uručena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima

Agencije
Čelinac: Uručena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima

Čelinac - U Kulturnom centru u Čelincu večeras je povodom Dana i slave ove opštine, Sabora svetog arhangela Gavrila, održana Svečana akademija na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević, koji je pozdravio domaćine i goste u ime Vlade Republike Srpske, pohvalio je opštinsko rukovodstvo, ističući da ono ovu lokalnu zajednicu vodi u dobrom pravcu, praveći od nje mjesto za dobar život građana.

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković istakao je da je, uprkos dugogodišnjoj ekonomskoj krizi, i tokom protekle godine zabilježen napredak u poboljšanju uslova života građana ovog kraja.

On je obećao da će razvoj opštine Čelinac biti nastavljen i u narednom periodu.

Kao najznačajniji projekat Zeljković je najavio regulaciju 1,7 kilometara vodotoka rijeke Vrbanje, u šta će republičke institucije uložiti više od 2,5 miliona maraka, a radovi bi trebalo da počnu sredinom avgusta.

On je istakao da će taj projekat umanjiti štete od narednih poplava.

Za pruženi doprinos privrednom i društvenom razvoju ovog kraja Zlatna plaketa opštine dodijeljena je “Vinariji Jungić”, Srebrna plaketa Lovačkom udruženju “Fazan”, a Bronzana plaketa preduzeću Građa “Torineks”.

Zahvalnice Skupštine opštine biće dodijeljene UNICEF-u BiH, poljoprivredniku Đuri Boriću, Građevinskom inženjeru Nedeljku Gajiću i predsjedniku Udruženja sportskih ribolovaca Zoranu Kokanu.

Načelnik opštine dodijelio je zahvalnice preduzećima “Delfin–trgotrans” i “Madra”, a predsjednik Skupštine opštine Vidosav Kičić zahvalnice je dodijelio novinaru Slaviši Sabljiću i doktoru Mladenu Radonjiću.

U ime dobitnika priznanja zahvalio se Željko Jungić, osnivač “Vinarije Jungić”, koji je istakao da priznanja dobitnike obavezuju da još odgovornije djeluju u svojoj zajednici.

“Mi u „Vinariji Jungić“ radićemo na poboljšanju kvaliteta naših vina, proširenju vinograda, ali i pružanju stručne pomoći drugim čelinačkim vinogradarima da učvrstimo Čelinac na vinskoj mapi”, naglasio je Jungić.

Novčani dio priznanja “Vinarija Jungić” i Građa “Torineks” usmjerile su u humanitarne svrhe.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić više načelnika okolnih opština, kao i predstavnici Čelincu bratskih opština iz Srbije Trstenik i Majdanpek.

Slavski kolač i žito osveštalo je više sveštenika u restoranu “Evropa”.

Slavske svečanosti u Čelincu nastaviće se i sutra osveštanjem spomen-kapele koja je centralno spomen-obilježje poginulim borcima i otvaranjem Drugog sajma privrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana