Poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati

Marijana Miljić Bjelovuk
Poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati

BANjALUKA - Cigarete "Tvornice duvana Rovinj" (TDR) i to 44 vrste, poskupjeće od 20. juna, odnosno od 1. jula ove godine na tržištu BiH.

Poslovnica TDR-a u Sarajevu dostavila je Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. juna.

- Takođe, sarajevska poslovcnica proslijedila je UIO i spisak maloprodajnih cijena cigareta za deset vrsta cigareta koje će biti u primjeni od početka idućeg mjeseca - kazali su "Glasu Srpske" u UIO.  

Tako će od 20. jula ove godine "diva slims" i "diva violet slims" koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste cigareta koje nose naziv "drina" biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.

Proizvođači cigareta godinama unazad su povećavali cijene u BiH, usljed povećanja akciza na duvan i duvanske proizvode.

Međutim, početkom ove godine nije bilo poskupljenja, iako je to bila praksa svih prethodnih godina. Proizvođači mogu uvijek  u  toku godine da donosu odluke o promjeni cijena.

- Svako ko želi dići maloprodajnu cijenu mora dostaviti nove cijene u UIO mjesec dana prije početka primjene novih cijena – kazali su u UIO.

Na tržištu BiH prethodnih mjeseci poskupjeli su svi proizvodi, a inflaciji su samo odolijevale cigarete. Međutim, sa formiranjem novih cjenovnika TDR-a biće prekinut taj trend jer će i taj luksuz poskupjeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana