EPF sumirao poslovne rezultate u ovoj godini: Bogatiji za 2.000 novih štediša

Miloš Vasiljević
EPF sumirao poslovne rezultate u ovoj godini: Bogatiji za 2.000 novih štediša

BANjALUKA - Evropski dobrovoljni penzijski fond (EPF) broji više od 42.000 članova kojima se redovno uplaćuje dobrovoljni penzijski doprinos, imaju trend kontinuiranog rasta te je u ovoj godini više od 2.000 novih članova počelo da štedi u EPF-u.

Naveli su to članovi uprave Društva za upravljanjem EPF-a koji su juče prezentovali medijima učinjeno u dosadašnjem dijelu godine te predočili šta planiraju raditi u narednom periodu.

Kako su naveli, uz rast broja novih članova očekivan je i povećan broj isplata pa je od početka godine više od 1.500 članova isplatilo novac sa računa u EPF-u, ukupne vrijednosti veće od 1,3 miliona KM.

Direktorica Društva za upravljanje EPF-om Gordana Drobnjak istakla je da je u uslovima povećane inflacije i nedostatka sredstava razumljivo da se građani opredjeljuju da povlače sredstva tamo gdje su ih štedjeli, a da pri­ tom nemaju nikakvih troškova u vezi sa tim.

- Posebno smo ponosni na činjenicu da smo, od osnivanja EPF-a do danas, izvršili više od 3.700 isplata za članove koji su stekli pravo na raspolaganje akumuliranim sredstvima. Ukupan iznos isplaćenih sredstava je više od 2,6 miliona maraka - kazala je Drobnjakova.

Prema njenim riječima, sve isplate su bile brze i efikasne, odnosno članovima su isplaćivana akumulirana sredstva u najkraćem mogućem roku od momenta dobijanja uredno zaprimljenog i potpunog zahtjeva za isplatu.

- Primjetno je i da više od 40 odsto članova koji su isplatili svoja sredstva, nastavljaju da štede u EPF-u i veliki broj njih se opredjeljuje da poveća svoje mjesečne uplate pa i to potvrđuje da smo postigli značajne rezultate kad je u pitanju povjerenje i razumijevanje štednje u fondu - naglasila je Drobnjakova.

Izvršni direktor Društva za upravljanje EPF-om Zdravko Zečević osvrnuo se i na nove članove rekavši da je od početka godine uključeno više od 2.000 novih članova kroz pet novoformiranih i drugih, već postojećih penzijskih planova.

- Veliku zahvalnost dugujemo svim poslodavcima sa kojima pregovaramo o mogućnosti organizovanja penzijskih planova, posebno onima koji nas prepoznaju kao partnera od povjerenja i koji odluče da investiraju u svoje zaposlene na ovaj način, kao i radnicima koji nam ukažu povjerenje sufinansiranjem svoje dobrovoljne štednje - rekao je Zečević.

Fokus aktivnosti EPF-a biće i dalje na kontaktiranju i upoznavanju poslodavaca o prednostima koji im se nude, kako u smislu poreskih olakšica tako i u pravcu dodatnog investiranja u zaposlene sa ciljem povećanja njihove motivacije i stvaranja što ugodnijeg mjesta za rad.

Prezentacije

U Društvu za upravljanjem EPF-om kažu da su tokom godine organizovali više od 50 prezentacija članovima i potencijalnim članovima EPF-a posebno unutar institucija obuhvaćenih Penzijskim planom Vlade Republike Srpske. Te aktivnosti doprinijele su rastu prosječnih uplata za 13,44 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana