Три лица страдала на путевима у БиХ: Црни викенд за пјешаке

nezavisne.com
Три лица страдала на путевима у БиХ: Црни викенд за пјешаке

Сарајево, Челинац - Кобни викенд на бх. улицама био је трагичан за три пјешака, док се за живот четвртом боре љекари.

Фото: Н.Н. | Три лица страдала на путевима у БиХ: Црни викенд за пјешаке

Прва несрећа, у којој је живот изгубио Радивоје Милановић (81) из Дубраве Нове у Челинцу, догодила се у петак у 19.40 у Брезичанима, када га је, док се кретао пјешке, ударила шкода октавија којом је управљао његов суграђанин Радован Дејанић (29).

Како је саопштено из бањалучког Окружног јавног тужилаштва, увиђај су извршили дежурни тужилац овог тужилаштва и припадници полицијске станице Челинац, те су наложена сва потребна вјештачења ради утврђивања узрока и околности несреће, као и обдукција настрадалог.

Исте вечери у 20.35 пјешака Р.К. (59) из Подгорја у Бановићима ударио је аутомобил чији је возач побјегао.

Како су нам рекли у МУП-у ТК, пјешак је задобио тешке повреде и превезен је у Универзитетско-клинички центар Тузла ради указивања љекарске помоћи, а полиција трага за непознатим возачем и непознатим возилом којим је управљао.

Велику пажњу јавности привукла је несрећа у којој је у суботу око 14.30 Семир Ефендић (35), начелник сарајевске општине Нови град, у Загребачкој улици ударио пјешака који је око 18 сати подлегао повредама у КЦУС-у. Како незванично сазнајемо, том приликом страдао је Емир Селимовић (77).

Како су саопштили из МУП-а Кантона Сарајево наводећи иницијале учесника у несрећи, возач је голфом ударио пјешака који је задобио тешке тјелесне повреде и од повреда је убрзо преминуо у болници након указане љекарске помоћи.

Након увиђаја који су обавили тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, полицијски службеници Одјељења за саобраћајне истраге и овлаштени судски вјештаци, Ефендић је ухапшен у суботу око 19 часова.

Како је "Независним" потврђено из МУП-а КС, он је јуче у 10.40 пуштен из притвора, а полиција наставља рад на расвјетљавању и документовању овог кривичног дјела.

"Ово је тешка ситуација за мене, али пуно тежа за породицу човјека који је преминуо и са којом се искрено суосјећам. Кретао сам се возилом у једној од споредних улица на Грбавици, падала је киша и нисам возио брзо, мање од 30 на сат. Нисам био под дејством алкохола или нешто слично. У секунди у којој сам чуо удар, видио сам и пјешака са десне стране возила који је након тога пао", огласио се Ефендић јуче.

Истиче да су покушали помоћи повријеђеном док није стигла Хитна помоћ, али им је јављено да је човјек, нажалост, у болници преминуо.

"У наредном периоду водиће се поступак који ће утврдити све околности догађаја, а ја сам спреман на сваку одговорност која се утврди", истиче Ефендић, кадар СДА, и додаје да је након давања изјаве напустио полицијску станицу.

Саобраћајна несрећа у Горњим Дубравама у Живиницама била је кобна за пјешака М.М. (81) када га је приликом преласка цесте покосио ауди којим је управљао Х.А. из тог мјеста. Од тежине повреда пјешак је на мјесту преминуо, а претпоставља се да је узрок несреће непримјерена брзина на мокрој саобраћајници.

Полиција је извршила увиђај ове саобраћајне несреће, која се догодила у суботу око 22 часа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана