Тражено 50 година робије за убиство Лазаревића

Небојша Томашевић
Тражено 50 година робије за убиство Лазаревића

Бањалука - Републички тужилац Драгица Глушац затражила је од Врховног суда Републике Српске да Сашу Видовића (35) из Бијељине и Александра Булатовића (31) из Источне Илиџе правоснажно осуди на по 25 година затвора због убиства Мирослава Лазаревића, док одбрана тврди да за то нема доказа.

Поменути двојац је због овог злочина у Окружном суду у Бањалуци у фебруару осуђен на укупно 39 година затвора. Видовић је добио 20, а Булатовић 19 година робије, а на пресуду су се жалили и тужилаштво и одбрана.

Тужилац Глушац сматра да првостепени суд није довољно цијенио посљедицу и тежину кривичног дјела, те околности под којима је почињен злочин.

- Убијен је отац троје малољетне дјеце, а оптужени су показали упорност и безобзирност. У жртву су испалили 24 метка. Тражим оштрије казне - образложила је Глушац.

Адвокати оптужених траже да Врховни суд укине пресуду и врати на ново суђење или да Видовића и Булатовића ослободи кривице. Адвокат Марица Ћулум, која брани Видовића, сматра да нема доказа да су оптужени договарали и починили убиство. Видовић је истакао да тужилаштво није понудило ништа више осим чињенице да је Лазаревић убијен.

- Нема ниједног доказа да сам био у улици гдје је убијен Лазаревић. Није доказан ни мотив убиства - истакао је Видовић.

Булатовићев бранилац Мирко Дабић истакао је да је првостепена пресуда заснована на незаконитим доказима и произвољним претпоставкама.

- Првостепени суд је погрешно утврдио чињенице, а бројни докази у поступку су прибављени незаконито. Код Булатовића нису пронађени предмети који га могу повезати с кривичним дјелима - казао је Дабић.

Према пресуди, Булатовић и Видовић су Лазаревића усмртили 16. октобра 2016. године два часа иза поноћи, а овај злочин су претходно припремили и организовали. Тог дана испалили су чак 24 хица из аутоматске пушке на Лазаревића док се возио у ”голфу А7” у Београдској улици у Источном Новом Сарајеву. Лазаревић је погођен са више хитаца и преминуо је на мјесту. Оптужени су побјегли према Сарајеву, гдје су  у близини стамбене зграде запалили украдени BMW X5 којим су побјегли.

Притвор

Браниоци Саше Видовића и Александра Булатовића од Врховног суда затражили су да им укине и притвор.

- Више не постоје околности које би оправдале ту мјеру - казао је Мирко Дабић, који брани Булатовића.

Бранилац Видовића Марица Ћулум истакла је да нема законског основа да се они држе у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана