Tjerao kćerku na blud

Nevena Bunić
Tjerao kćerku na blud

Velika Kladuša - Policija je uhapsila M. M. (47) iz Orčeve luke kod Velike Kladuše zbog sumnje da je obljubio maloljetnu kćerku Z. M. (13).

Bludnika je policiji prijavio njegov brat. Sumnjalo se da je M. M. imao polni odnos sa kćerkom.

Operativnim radom na terenu policija je došla do podatka da se djevojčica povjerila ženama S. Š. (47) i B. J. (27). Ona je komšinicama ispričala da ju je otac 1. maja 2018. godine dirao po intimnim dijelovima tijela i da ju je natjerao da i ona dira njega.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo rodoskvrnuće, policija je odlučila da uhapsi osumnjičenog. Pronašla ga je u porodičnoj kući u vidno pijanom stanju.

Dežurni istražilac iz Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju, seksualne delikte i nasilje u porodici, Uprave policije, Sektora kriminalističke policije, preuzeo je dalji rad na dokazivanju i dokumentovanju navoda prijave, o čemu će nakon sprovedene kriminalističke istrage dostaviti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu.

U Velikoj Kladuši ove godine prijavljena su dva slična slučaja. Prije samo tri mjeseca, u aprilu, policija je uhapsila Š. M. (66) iz Velike Kladuše zbog sumnje da je silovao i podvodio ćerku (19). Slučaj je prijavila djevojka navodeći da ju je otac tukao i seksualno zlostavljao. Prema nezvaničnim informacijama, zlostavljanje se dešavalo u posljednje tri godine, a otac je dogovarao susrete ćerke sa muškarcima i uzimao novac od podvođenja.

U februaru ove godine uhapšen je R. M. (47) zbog sumnje da je pokušao da u automobilu siluje kćerku A. M. (21), a djevojka je uspjela da se otrgne od nasilnika i pobjegne.

Ona je slučaj prijavila policiji. Prema nezvaničnim informacijama, R. M. je bio pijan kada je nasrnuo na kćerku.

Centar

Policija je razgovarala sa žrtvom Z. M. u prisustvu službenice Centra za socijalni rad Velika Kladuša koja je potvrdila istinitost prijave. Ona će ubuduće biti pod stručnim nadzorom Centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana