Policajce u civilu Zelenović pomiješao sa kriminalcima

N. T.
Policajce u civilu Zelenović pomiješao sa kriminalcima

Nevesinje - Mlađo Zelenović iz Gacka, kojeg sumnjiče da je “pasatom” pokušao da pregazi policajca pa je zatim bježao od patrole, tvrdi da su ga zaustavljala tri nepoznata lica bez policijskih oznaka i da su pucali na njega.

- Bilo je pola časa iza ponoći kada sam na putu između Nevesinja i Gacka u krivini ugledao naoružane civile sa uperenim pištoljima prema meni. Uplašio sam se i usporio ne znajući šta da činim, a zatim ugledao popriječeno vozilo sa registarskim oznakama Nikšića iz Crne Gore. Isključio sam i najmanju mogućnost da je to policija. Zapucali su iza mojih leđa i pogodili vozilo, metak je ostao u sjedištu iza mene, te sam pukom slučajnošću ostao nepovrijeđen. Uvidjevši da mi je život ugrožen ubrzao sam i minimalno zagrebao popriječeno vozilo - rekao je Zelenović.

Dodao je  da je nakon toga pozvao policiju u Gacku i rekao im da su ga napali naoružani civili i zatražio pomoć.

- Kazali su da su u mom smjeru poslali policijsko vozilo koje sam ugledao nakon desetak kilometara. Signalizovao sam im, pa su se zaustavili. Ubrzo su stigla dva vozila koja su me jurila iz kojih je izašlo više ljudi bez policijskih oznaka. Policajci koje sam pozvao prepoznali su pripadnike kriminalističke policije iz Trebinja. Jedan od njih me je bez razloga udario pištoljem u potiljak. Uhapšen sam i optužen za napad na službeno lice - rekao je Zelenović.

On tvrdi da nikog nije napao, te da ni na jedan način nije mogao prepoznati da je to bila policija, već da je spasavao život.

U Policijskoj upravi Trebinje demantovali su sve navode Zelenovića koga sumnjiče za napad na službeno lice.

Nesreća

U članku o ovom događaju spomenuta je i saobraćajka koja se desila prije devet godina u kojoj su nastradala tri lica. Zelenović tvrdi da je vozač imao 2,11 promila alkohola, vozio je brzinom između 90 i 100 km na čas u naseljenom mjestu.

- Bez pokušaja kočenja ili izbjegavanja udario je u moju mašinu koja je ostala u kvaru u jednoj traci i bila propisno obilježena. Zbog svega ovoga Ustavni sud je dva puta ukidao presude - kazao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana