Penzionere zaključali u sobu i ukrali im 23.000 KM

Nevena Bunić
Penzionere zaključali u sobu i ukrali im 23.000 KM

Doboj - Policija traga za dvojicom razbojnika koji su usred noći opljačkali stariji bračni par Marković u Kožuhama kod Doboja i prijeteći pištoljem ukrali im oko 23.000 KM, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u noći između ponedjeljka i utorka dok su supružnici spavali u sobi na spratu kuće. Maskirani dvojac je provalio u prizemlje, gdje su krenuli u premetačinu. Nesrećnu ženu je probudila buka, pa je sišla niz stepenice da vidi šta se dešava.

- Kada su je vidjeli, odmah su joj zaprijetili pištoljem da ne viče i pitali je gdje joj je suprug. Ona im je rekla da spava na spratu. Razbojnici su došli u spavaću sobu, probudili starca i uperili pištolj u njega govoreći: “Daj sve pare što imaš ili ćemo te ubiti!” Prestravljeni starac im je dao oko 3.000 KM - ispričao je izvor blizak istrazi.

Međutim, lopovima to nije bilo dovoljno. Prema priči ovog izvora, žrtve su vezali i zaključali ih u sobu, a potom u potrazi za novcem krenuli u detaljnu premetačinu kuće. Našli su 1.500 evra i 10.000 franaka.

Nakon pljačke, razbojnici su pobjegli, a za sobom su ostavili pravi metež. Prestravljeni supružnici su nekako uspjeli da se oslobode i da pozovu policiju.

- Prikupili smo sve tragove koji bi mogli otkriti razbojnike i radimo na rasvjetljavanju ovog slučaja. O svemu je obaviješteno i Okružno tužilaštvo u Doboju - rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

Kako nezvanično saznajemo, opljačkani bračni par je imućan, a penziju su zaradili u Švajcarskoj. Pokradeni starac je bio bolestan, a prije pljačke sa suprugom je bio na odmoru.

Prije samo mjesec sličan slučaj desio se u Glodni kod Bosanske Krupe, gdje su maskirani razbojnici opljačkali T. M. (74) i njegovu sestru D. M. (68) u njihovoj kući. Razbojnici sa fantomkama su provalili u kuću, a potom nasrnuli na brata i sestru. Udarili su ih više puta i oborili na pod. Nesrećnoj starici su iščupali protezu iz usta u kojoj su bila umetnuta dva zlatna zuba, a skinuli su joj i burme. Poslije toga, krenuli su u premetačinu kuće. Pronašli su 5.100 KM, zlatni nakit, šest skupocjenih satova i dva nova mobilna telefona. Razbojnici su nakon uzimanja plijena pobjegli.

Laka meta

Prema pričama mještana Kožuha, opljačkani bračni par su vrijedni i pristojni ljudi.

- Prava je nesreća da se ovo baš njima desilo. Dugo i pošteno su radili da bi stekli imetak. Njihova kuća se nalazi na kraju sela, pa je lopovima bila laka meta, a možda su razbojnici mislili da su njih dvoje još na odmoru - rekao je jedan od mještana Kožuha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana