Optuživani pomagač u ubistvu kik-boksera osumnjičen za iznudu

N. T.
Optuživani pomagač u ubistvu kik-boksera osumnjičen za iznudu

Trebinje - Radovan Andrić (21) iz Trebinja, kome se sudilo zbog sumnje da je pomogao sugrađanima Miljanu Ratkoviću i Daki Pikuli da ubiju trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25), nedavno je privođen zbog pokušaja iznude, saznaje “Glas Srpske”.

Andrić je ovo djelo počinio dok čeka odluku Vrhovnog suda RS po žalbi na presudu Okružnog suda u Banjaluci kojom je oslobođen optužbi za pomaganje u ubistvu Đerića. Prema nezvaničnim informacijama, Andrić je novac pokušao da iznudi od O. M. na ime navodnog duga odranije.

Iz Policijske uprave Trebinje, navodeći inicijale, potvrdili su da je Andrić privođen na osnovu prijave O. M., koji ga je optužio za iznudu.

- Policija je obavila istragu i pretresla kuću R. A. i tom prilikom pronađena je određena količina oružja. Osumnjičeni i O. M. su se sukobili zbog navodnog duga koji je počinjen sječom šume. R. A. tvrdi da je ta šuma vlasništvo njegovog oca - rekli su u policiji.

Saznajemo da je Andrić pušten da se brani sa slobode, a protiv njega će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje, koje će ga teretiti za pokušaj iznude.

Andrić je u banjalučkom Okružnom sudu dva puta oslobađan optužbi da je pomogao Ratkoviću i Pikuli da ubiju Đerića. Takođe, oslobođen je i optužbi za nedozvoljeno držanje oružja. Marko Đerić ubijen je 24. maja 2015. godine u sačekuši, ispred svoje zgrade u Trebinju. Za njegovo ubistvo pravosnažno su osuđeni njegovi sugrađani Miljan Ratković i Dako Pikula na 20, odnosno 15 godina zatvora. Andrića optužnica tereti da je u ovom slučaju sakrio pušku kojom je počinjen zločin, a koja nije nađena.

Vrhovni sud RS je u julu prošle godine ukinuo oslobađajuću presudu Andriću i slučaj vratio na novo suđenje. U ponovljenom postupku on je opet oslobođen u septembru lani. Na posljednju presudu uložene su žalbe o kojima Vrhovni sud RS još nije donio odluku. U ovoj pravosudnoj ustanovi potvrdili su da je predmet protiv Andrića još u radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana